Zonnepanelen, ook na de Salderingsregeling

De salderingsregeling blijft (voorlopig) nog van kracht, maar zal sowieso en mogelijk versneld eindigen. Ook wanneer de salderingsregeling hoogstwaarschijnlijk afgebouwd gaat worden, blijven zonnepanelen, al dan niet in combinatie met accu's zeer interessant. 

 

Blue Climate heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van zonnepanelen op string-omvormers (Growatt) en individuele omvormers (Enphase). De laatste paar jaar is de zonnepanelen branche vaak negatief in het nieuws gekomen. Blue Climate werkt naast veilig, ook zorgvuldig. Op alleen prijs concurreren zullen we nooit doen. Zonnepanelen moeten aangelegd worden voor tenminste 20 jaar en gedurende die periode min of meer zonder onderhoud en zonder problemen energie opwekken. Daarom is het belangrijk om niet alleen Snel, maar vooral Zorgvuldig en Veilig te werken.

Met inmiddels vele, zeer tevreden klanten, is Blue Climate een vertrouwde partner bij de aanleg van zonnepanelen. Een consult is altijd gratis en vrijblijvend.


Battery Storage  /  Thuis-accu

De vraag die BlueClimate regelmatig krijgt: "wanneer is het de moeite waard om aan de thuis-accu te beginnen..." Het antwoord is afhankelijk van de wensen en eisen:

  • Gaat het om je portemonnee?
  • Gaat het om het milieu

Als het om je portemonnee gaat is het tot eind 2024, maar eigenlijk zelfs tot eind 2026 nauwelijks rendabel om een thuis-accu aan te schaffen. Niet alleen zijn deze systemen nog enorm duur, met een salderingsregeling van 100% tot eind 2024 en 64% tot eind 2026 is het voordeel van het zelf gebruiken van je opgewekte energie door opslag, nog niet echt rendabel. Daarnaast is de algemene verwachting dat bij een definitief besluit tot afbouw van de Salderingsregeling, er mogelijk ook een (aanschaf) subsidie gaat komen op thuis-accu's tot 10 kWh.

 

Het is een illusie te denken dat een thuis-accu je onafhankelijk van het grid maakt. in de wintermaanden zullen de panelen te weinig stroom opwekken, zeker in combinatie met een warmtepomp die juist in die maanden veel stroom gebruikt.

 

Voor het milieu heeft een thuis-accu wel zin. De energie die je overdag opwekt, kan je in de avonden gebruiken, op die manier ontlast je het elektriciteitsnetwerk door overdag niet alles terug te leveren en in de avonden niets te hoeven gebruiken.

 

Een thuis-accu van 10 kWh (een gemiddeld gezinsverbruik) kost minstens € 4.000,-- maar kan makkelijk oplopen tot € 8.000,-- en meer.


Advies op maat? vrijblijvend en kosteloos